My family hang-out..

My family hang-out..
Our Moment togather.....

Monday, 14 December 2009

A journey to KK

On 7-10 December, we all sekeluarga kecuali baby Ilham and Bibik ..bercuti ke Sabah. We went there by MAS cuti2 m'sia....tambang murah punye...Dulu pegi dengan hubby aje. Sekarang bawa tentera sekali..
We went for 4 days 3 night je...stay kat Novotel and sewa kereta wira for self drive.
Tak banyak sangat tempat yang dapat dilawati dalam masa 4 hari.

On the first day we all just pusing2 town and singgah kat Sabah Tourism to get brochure about Sabah and KK Map. Malam adalah masa yang ditunggu2 coz ada makan besar...seafood time. Kat sini famous dengan makanan lautnya. Banyak sangat restoran so for the first night we all suruh pihak hotel sugguestkan. They suggest ke Suang Tain Open Air Seafood Restoran...agak memusinglah jugak mencari akhirnya jumpa jugak. Memang banyak fresh fish, crab, clam, lobster...sampai ada yang tak biasa tengok pun ada Tonight we have Black Kerapu stim, Crab sambal, black pepper clam, sotong salut tepung adn sabah vegi for dinner. The food was superb and very resonable price. Service pun bagus.

Next Morning we went to Mt.Kinabalu-mesti pergi, we all drive sampai ke Tracking Trail je. Kalau nak mendaki kena ada licence, after snap afew photo..we all teruskan perjalanan ke pekan kundasang di sana banyak fresh vegi+ fruits dijual. We all singgah beli jajan untuk makan dlm keta je. On the way back from Mt. Kinabalu tu ada one stop yang jual banyak handicraft. So apa lagi stop shopping souvenir jap. Balik hotel dah petang sangat. Get ready for dinner...tonight we all makan kat Port View Seafood...service memang best tak payah tunggu order lama2...ada persembahan kebudayaan...Aisyah sepanjang persembahan kat depan stage. Tonight we all makan Red Kerapu, Sea Cucumber, wet cheese prawn, clam, sabah vegi...yum..yum...silap la tak ambil gambar makanan sebelum makan..maybe dah lapar sangat kot...






2nd day ke Sabah Museum - luas sangat...ada jambatan gantung, Heritage Village& Art Gallery. Sebelah malamnye pula we all makan kat Nelayan Seafod Restoran. Emm...sedap juga tapi order sampai lambatnyer... Grand pada namanye aje....









Last day jalan2 kat  Philippine Market..beli handbeg untuk ibuku and ibu mertuaku (itu mesti) ...rantai,gelang, key-chin, t-shirt untuk adik beradik  yg lain...oppp! jangan lupa beli ikan,udang,sotong kering kalau dah ke sini..murah sangat... Irfan,Iman and Aisyah dah merungut tak larat jalan lagi..nak balik..baru tengahari...flight we all pukol 7.50pm. So bawalah pusing2 masuk UMS, singgah kat Atkinson Clock Tower, rehat kat Tanjung Ru sampai lah pukol 4pm.. barulah we all bertolak ke Airport.




Sekianlah kisah percutian kami ke Kota Kinabalu, Sabah.

2 comments:

  1. sronoknya bercuti2 malaysia.. :)

    ReplyDelete
  2. mas,
    Seronok dan penat pun ya melayan kerenah anak2 bertuah tu...

    ReplyDelete